Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Sočivo sa krompirom i tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

1 sat

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

1 šoljica sočiva Castelluccio ili nekog drugog sitnog sočiva - so i biber - 1 lovorov list - 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja - 1/2 male glavice sečenog luka - 1 sečena šargarepa - 1 sečeni celer - 2 oguljena i sečena krompira srednje veličine - 1 kašika pasiranog paradajza - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, oceđene - 2 kašike mlevenog peršuna

Priprema

1. Isperite sočivo pod hladnom tekućom vodom. stavite u lonac pun vode, dodajte prstohvat soli i lovorov list te kuvajte 20-25 minuta. Ocedite i uklonite lovorov list.

2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje te dodajte luk, šargarepu i celer. Pržite dok povrće ne omekša, a zatim dodajte sočivo i krompir.

3. Razredite pasirani paradajz u 120 ml vode pa izlijte u tiganj. Poklopite i kuvajte 20 minuta, uz dodavanje vode po potrebi.

4. Sklonite s vatre, posolite i zabiberite po ukusu, dodajte tunjevinu i pospite peršunom. Poslužite odmah. Ukusno i zdravo: Sočivo je mahunarka s najvećim udelom belančevina. Jedna od mnogobrojnih vrsta sočiva je izuzetno sitna vrtsa Castelluccio, cenjena zbog neobičnog ukusa i tanke opne koja gotovo nestaje tokom kuvanja.



Ocena