Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Sveži tagliolini sa tunjevinom i šparglom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

500 g špargli - 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja - 1 tanko narezan mladi luk - so i biber - 300 g sveže testenine tagliolini - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g

Priprema

1. Odrežite donji dio stabljike špargle. Odrežite vrhove, a ostatak nasecite na kolutiće.

2. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje i na njemu ispržite luk. Kad luk omekša, dodajte kolutiće špargle. Zalijte sa 120 ml (pola čaše) vode i posolite po ukusu. kuvajte 10 minuta na srednje jakoj vatri.

3. Maknite s vatre, izmiksajte u blenderu ili mikseru i stavite sa strane.

4. zakuvajte veliki lonac slane vode. Dodajte testeninu i špargle i kuvajte ih oko 3 minuta. Ocedite i istresite u pire od špargli. promešajte bacanjem te dodajte raskomadanu tunjevinu.

5. Pažljivo promešajte i odmah poslužite. Ukusno i zdravo: špargle se mogu upotrebi u kuvanju na mnogo načina. Pune su vitamina i minerala (posebno kalcijuma i fosfora) neophodnih za zdravlje, a nemaju puno masti ni kalorija.



Ocena