Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tanki omlet as tunjevinom, mladim lukom i mozzarellom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

300 g mozzarelle - 6 jaja - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 2 kašike rendanog parmezana - veliki svežanj peršuna - 2 mlada luka - malo ekstra devičanskog maslinovog ulja - so - biber

Priprema

1. Nasecite mladi luk na tanke kolutiće te ih ispržite na malo ulja i soli.

2. Sitno naseckajte peršun pa ga pomešajte s oguljenim jajima, malo soli i bibera. Snažno mutite nekoliko minuta, a kad se zapeni, dodajte mladi luk.

3. Nasecite mozzarellu na kockice. Na jakoj vatri zagrejte malo ulja u tiganju, dodajte smesu od jaja, smanjite vatru i mešajte dok se jaja ne počnu stvrdnjavati.

4. Dodajte mozzarellu i oceđenu tunjevinu pazeći da je podloga ravna. Ostavite da se mozzarella otopi na jako slaboj vatri. Preklopite omlet i poslužite jako vruće.



Ocena