Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Testenina sa tunjevinom, patlidžanom i crvenim lukom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

4 paradajza osušena na suncu - 6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja - 2 crvena luka narezana na tanke trake - so i biber - 1 patlidžan narezan na kockice -1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, oceđena - 4 kidana lista bosiljka - 350 g testenine rigatoni

Priprema

1. Natopite paradajz sušen na suncu u 120 ml (pola čaše) tople vode. U tiganju zagrejte 3 kašike maslinovog ulja te na njemu ispržite luk izrezan na tanke trake i posoljen. Nakon 2-3 minuta dodajte patlidžan i pržite na jakoj vatri. Dodajte oceđenu tunjevinu i bosiljak, promešajte i maknite s vatre. U mikseru ili blenderu promešajte paradajz sušene na suncu s vodom u kojoj su se namakale i preostale 3 kašike maslinovog ulja. Po potrebi dodajte još vode kako biste dobili glatki sos.

3. zakuvajte veliki lonac slane vode i u njemu skuvajte testeninu dok ne postane al dente.

4. Ocedite testeninu, pomešajte je s mešavinom od patlidžana i po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuvala testenina. Posolite i zabiberite po ukusu ppa pre posluživanja prelijte sosom od paradajza.



Ocena