Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina sa grilovanim tikvicama i sosom od bosiljka

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 160 g - 3 tikvice - 2 kuvana krompira - 20 g pinjola - veliki svežanj bosiljka - 30 ml maslinovog ulja - so

Priprema

1. Operite tikvice, odrežite im krajeve te ih s pomoću ljuštilice za krompir uzdužno nasecite na tanke rezance. Zegrejte teflonski tiganj pa lagano ispecite tikvice s obe strane. Zatim u istom tiganju lagano ispecite pinjole.

2. Ogulite krompire i nasecite ih na tanke kolutove. Naseckajte bosiljak i pomešajte ga s uljem i prstohvatom soli.

3. Posložite krompir na tanjir, na njega stavite tunjevinu, dodajte tikvice začinjene sa malo sosa od bosiljka i pinjole te na kraju sve prelijte ostatkom sosa od bosiljka. Još ukusnije sa šakom maslina Taggiasche bez koštice. Uravnoteženo jelo bogato proteinima. Za one koji vole nežne ukuse.



Ocena