Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina sa kandiranim cherry-paradajzom i prženim pinjolima

Rio Mare proizvod

Tunjevina u salamuri

Vreme pripreme

75 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

500 g cherry-paradajza - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 160 g - 20 g pinjola - 1 kašika šećera - 50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - so

Priprema

1. Zegrejte rernu na 120 °C. stavite cherry-paradajz u vatrostalnu posudu, posolite ih, nauljite i pospite šećerom.

2. Pecite paradajz približno sat i 20 minuta.

3. U teflonskom tiganju ispržite pinjole bez ikakvih dodataka. Tokom prženja pinjole treba stalno okretati.

4. Ocedite tunjevinu pa je poslužite ukrašenu paradajzom, posutu pinjolima i prelivenu sokom iz posude u kojoj ste pekli paradajz.



Ocena