Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina sa sosom od paradajza i mariniranog povrća

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

110 g Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku - 1 tikvica - 1 tvrdi paradajz - 1/2 žute paprike - 1/4 luka - 1 kašika jabukovog sirćeta - 10 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - svežanj peršuna - svežanj bosiljka - so - biber

Priprema

1. Odrežite krajeve tikvica i izvadite semenke iz paprike. Nasecite ih na kocke zajedno s lukom i sve začinite limunovim sokom, prostohvatom soli i bibera. Ostavite da se marinira 10 minuta.

2. Nasecite paradajz na kocke, začinite sečenim peršunom i bosiljkom i posolite.

3. pomešajte paradajz i marinirano povrće te aranžirajte na sredini tanjira.

4. Na vrh stavite tunjevinu i ostatak povrća. Ukrasite sa malo salate i poslužite.



Ocena