Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina u sopstvenom soku sa salatom od slatkog crvenog lukai narandže

Rio Mare proizvod

Tunjevina u salamuri

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

100 g Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku, oceđene - 1 pomorandža - 1/4 slatkog crvenog luka - 5 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja - divilji koromač - so - biber

Priprema

1. Ogulite pomorandžu te uklonite i beli deo kore. Razdvojite kriške narandže i skinite belu pokožicu. pomorandžu oljuštite iznad činije kako biste sačuvali sok koji može tokom guljenja isteći iz nje.

2. Izmešajte u činiji sok od narandže, ulje, narezani koromač i sitno sečeni luk te sve posolite i zabiberite.

3. Rasporedite tunjevinu po tanjiru, prelijte je prelivom od narandže i odmah poslužite. Za potpun i lagan obrok: uz tunjevinu sa salatom od narandže pripremite 60 g kuvanih špageta u sosu od svežeg paradajza s bosiljkom i 1 šalice nemasnog jogurta. Lagano i ukusno jelo. Napunite se proteinima i vitaminima!



Ocena