Fileti skuše s bulgurom

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare fileta skuše u maslinovom ulju 125 g
350 g bulgura
1 kašika koncentrata paradajza
500 g paradajza datterini
šaka pistaća
šaka suvog paradajza
1 beli luk
majčina dušica
sveži origano
1 kašika smeđeg šećera
1 sveža, ne previše pikantna čili paprika
ekstra devičansko maslinovo ulje
morska so
crni biber
sveži bosiljak

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Fileti skuše u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Prepolovite datterini paradajz, zalite ih uljem, posolite, dodajte malo šećera, naseckani beli luk i crni biber. Stavite na veliku tepsiju za pečenje i pecite 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 150° C. Na tiganju propržite pistaće nekoliko minuta.

    2. U međuvremenu, stavite bulgur u veliku činiju dodajte dve kašike ulja i zalijte s 350 ml provrele slane vode pa promešajte. Dopustite da se voda apsorbira, dodajte koncentrat paradajza, poklopite i ostavite da omekša (nakon 5 minuta proverite treba li dodati još vode).

    3. Nakon što dobijete idealnu mekoću, bulguru dodajte ulje, so, biber, naseckani origano i bosiljak.

    4. Posluživanje: Slažite u slojevima pomoću rezača za testeninu. Prvo sloj bulgura, zatim naseckani sušeni paradajz pa pečeni paradajz. Posipajte bosiljkom i sitno naseckanim pistaćima i na vrh složite filete skuše. Ukrasite kapima ulja i par listova mešovitog začinskog bilja.

Najpopularniji recepti