Cezar salata sa tunjevinom
SASTOJCI
za 4 porcije
2 x 160g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
250g ćabata hleb
morska so
crni biber
origano
1/4 glavica belog luka
4 fileta inćuna
75g Parmigiano Reggiano sir
1 kašika grčkog jogurta
pola limuna
ekstra devičansko maslinovo ulje
1 glavica salate
2 x 160g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
250g ćabata hleb
morska so
crni biber
origano
1/4 glavica belog luka
4 fileta inćuna
75g Parmigiano Reggiano sir
1 kašika grčkog jogurta
pola limuna
ekstra devičansko maslinovo ulje
1 glavica salate
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Naseckaje hleb na kockice, posolite, začinite uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, 15 minuta.
2. Izmešajte beli luk sa inćunima i parmezanom, dodajte jogurt, limunov sok i sve povežite izdašnom količinom ekstra devičanskog maslinovog ulja.
3. Filete tunjevine podelite na delove i staviti sa strane.
4. Operite i osušite povrće. Podelite ih na komade i pomešajte sa unapred pripremljenim sosom.