Grčka salata od tunjevine i krompira
![](https://www.riomare.rs/wp-content/uploads/2020/07/insalata-greca-di-patate.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
2 x 160g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
700g krompira srednje veličine
1 mladi crni luk
30g crnih maslina bez koštica
1 kašika dobro oceđenog ukiseljenog kapara
veza peršuna
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
2 x 160g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
700g krompira srednje veličine
1 mladi crni luk
30g crnih maslina bez koštica
1 kašika dobro oceđenog ukiseljenog kapara
veza peršuna
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.rs/wp-content/uploads/2020/07/insalata-greca-di-patate.jpg)
PRIPREMA
1. Krompir dobro operite i kuvajte u ključaloj vodi oko 30 minuta. Sitno iseckajte mladi luk i stavite u veliku posudu sa kaparima, maslinama, maslinovim uljem, i seckanim peršunom. Dodajte nekoliko kašika vode u kojoj ste kuvali krompir.
2. Krompir ocedite, ogulite i narežite. Dodajte u činiju i lagano izmešajte. Začinite solju i bibirom.
3. Oceđenu i usitnjenu tunjevinu dodajte krompiru.