Hleb od tunjevine sa laganim zelenim sosom
![](https://www.riomare.rs/wp-content/uploads/2018/12/Tunin-hlebcek-z-nezno-zeleno-omako-e1552466002304.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
3 krompira
2 kašike narendanog parmezana
2 jaja
veliki grančica peršuna
3 fileta inćuna
1 kašika kapara
125 g jogurta
30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nežna zelena salata
so
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
3 krompira
2 kašike narendanog parmezana
2 jaja
veliki grančica peršuna
3 fileta inćuna
1 kašika kapara
125 g jogurta
30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nežna zelena salata
so
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.rs/wp-content/uploads/2018/12/Tunin-hlebcek-z-nezno-zeleno-omako-e1552466002304.jpg)
PRIPREMA
1. Skuvajte, ogulite i izgnječite krompir. Pomešajte ga s 1 jajetom, parmezanom i dobro oceđenom tunjevinom u glatku smesu.
2. Zagrejte rernu na 200° C.
3. Prospite smesu na aluminijumsku foliju i oblikujte u hleb. Zamotajte smesu u foliju pazeći da su oba kraja dobro zatvorena pa pecite u vrućoj rerni oko 30 minuta.
4. Dok se hleb peče, skuvajte jaje i u blenderu ga sjedinite sa peršunom, inćunima, kaparima, uljem i prstohvatom soli. Dodajte jogurt i dobro promešajte kako biste dobili ukusan, lagan sos. Ostavite hleb da se ohladi, pa ga narežite na šnite, poslužite na zelenoj salati i prelite sosom.