Kus-kus s tunjevinom, sušenim paradajzom i kukuruzom

SASTOJCI

za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
240 g kuskusa
150 g kukuruza
15-20 sušenog paradajza
pola praziluka
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
sveža menta
so

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Natopite kus-kus u pola litre vruće vode, dodajte prstohvat soli, pokrijte i pričekajte nekoliko minuta da kus-kus omekša.

    2. Narežite praziluk na tanke kolutiće, a sušeni paradjz na trake, pa ih propržite s dve kašike vode na nelepljivom tiganju.

    3. Paradajz i praziluk stavite u činiju, a zatim dodajte tunjevinu. Dodajte kukuruz koji ste prethodno isprali u hladnoj vodi i kus-kus. Začinite s ekstra devičanskim maslinovim uljem i malo naseckane sveže mente.

Najpopularniji recepti