Lazanje sa tunjevinom i ricottom
SASTOJCI
za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
200 g lazanja
4 tikvice
4 zrela paradajza
1/2 luka
300 g ricotte
50 g rendanog parmezana
1/2 l bešamela
listovi bosiljka
30 ml maslinovog ulja
so
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
200 g lazanja
4 tikvice
4 zrela paradajza
1/2 luka
300 g ricotte
50 g rendanog parmezana
1/2 l bešamela
listovi bosiljka
30 ml maslinovog ulja
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Nasecite tikvice i luk na tanke kolutove te ih ispržite u tiganju na malo ulja i soli.
2. Nasecite paradajz na kolutove, pomešajte ricottu i tikvice te dodajte parmezan u bešamel.
3. U vatrostalnu posudu stavite sloj testenine za lazanje te ga prelijte bešamelom i mešavinom tikvica i ricotte. Dodajte nekoliko kolutova paradajza i deo oceđene tunjevine. Začinite bosiljkom i prekrijte slojem testenine za lazanje.
4. Nastavite sa slaganjem slojeva dok ne iskoristite sve sastojke. Pecite 30-ak minuta u ranije zagrejanoj rerni na 180 °C.