Orecchiette sa brokolijem i tunjevinom sa ljutom papričicom

SASTOJCI

za 4 porcije:
350 g testenine orecchiette ili testenine po izboru
2 konzerve tunjevine sa ljutom papričicom Rio Mare od 80 g
800 g brokolija
100 g slatkog čeri paradajza
2 kriške starog hleba
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
soli po ukusu

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Stavite veliku šerpu slane vode da provri. Uklonite nežne listove i cvetove sa brokolija. Grubo izmrvite stari hleb i prepolovite čeri paradajz.

    2. Na 30 g maslinovog ulja propržite izgnječeni čen belog luka. Ubacite brokoli u vrelu vodu i kuvajte 5 minuta. Ocedite brokoli kašikom za ceđenje kako biste sačuvali vodu u kojoj se kuvao. Dodajte ga u tiganj sa uljem i belim lukom. Dodajte čeri paradajz i kuvajte dva minuta dok se ukusi ne sjedine. Skinite sa vatre.

    3. U proključalu vodu u kojoj se kuvao brokoli dodajte orecchiette. Dok se orecchiette kuvaju, u tiganju sa neprianjajućom površinom tostirajte mrvice hleba sa preostalim maslinovim uljem dok ne dobiju zlatnu boju.

    4. Vratite tiganj sa brokolijem na srednje jaku vatru i dodajte orecchiette sa malo vode od kuvanja. Dodajte tunjevinu sa ljutom čili papričicom iz Kalabrije i mešajte dva minuta dok se dobro ne sjedini. Ugasite vatru, uklonite beli luk, pospite tostiranim mrvicama hleba i poslužite.

Najpopularniji recepti