Salata od tunjevine, brokolija, pečenog patlidžana, mozzarelle i prženih pinjola

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g endivije
1 glavica brokolija
300 g narezanog grilovanog patlidžana
1 feferon
1/2 kašićice origana
1 kašika kapara
20 g pinjola
300 g mozzarelle
ekstra devičansko maslinovo ulje
so

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Raskomadajte cvet brokolija, a stabljiku nasecite. kuvajte u slanoj vodi 10 minuta pa ocedite.

    2. U tiganju Ispecite pinjole nekoliko minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite semenke iz paprike i nasecite na kolutiće. Razdelite kolutove patlidžana na 4 dela i iskidajte endiviju na manje komade.

    3. Začinite patlidžan origanom, paprikom, kaparima, pinjolima i uljem te dobro promešajte. Dodajte oceđenu tunjevinu, brokoli, mozzarellu narezanu na veće kocke i salatu te sve promešajte laganim bacanjem.

    4. Poslužite odmah.

Najpopularniji recepti