Salata od tunjevine, leblebija, avokada i pomorandže

SASTOJCI

za 4 porcije
2 x konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju od 160g
300g skuvanih leblebija
1 zreli avokado
1 pomorandža
100g svežeg bebi spanaća
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
20g pinjola
so po ukusu

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Istostirajte pinjole na suvom tiganju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

    2. Oljuštite pomorandžu, uklonite koštice i bele opnice i isecite na komadiće. Isecite avokado na pola, uklonite semenku i koru i isecite na komadiće.

    3. Stavite leblebije, avokado, komade pomorandže i spanać u činiju. Začinite maslinovim uljem i prstohvatom soli. Promešajte salatu i aranžirajte na 4 posebna tanjira.

    4. Dodajte dobro isceđenu i lagano iscepkanu tunjevinu i pospite pinjolama.

Najpopularniji recepti