Salata od tunjevine, leblebija, avokada i pomorandže
![](https://www.riomare.rs/wp-content/uploads/2023/05/Salata-od-tunjevine-leblebija-avokada-i-pomorandze.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 porcije
2 x konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju od 160g
300g skuvanih leblebija
1 zreli avokado
1 pomorandža
100g svežeg bebi spanaća
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
20g pinjola
so po ukusu
2 x konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju od 160g
300g skuvanih leblebija
1 zreli avokado
1 pomorandža
100g svežeg bebi spanaća
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
20g pinjola
so po ukusu
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.rs/wp-content/uploads/2023/05/Salata-od-tunjevine-leblebija-avokada-i-pomorandze.jpg)
PRIPREMA
1. Istostirajte pinjole na suvom tiganju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
2. Oljuštite pomorandžu, uklonite koštice i bele opnice i isecite na komadiće. Isecite avokado na pola, uklonite semenku i koru i isecite na komadiće.
3. Stavite leblebije, avokado, komade pomorandže i spanać u činiju. Začinite maslinovim uljem i prstohvatom soli. Promešajte salatu i aranžirajte na 4 posebna tanjira.
4. Dodajte dobro isceđenu i lagano iscepkanu tunjevinu i pospite pinjolama.