Salata od tunjevine, leblebija, avokada i pomorandže
SASTOJCI
za 4 porcije
2 x konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju od 160g
300g skuvanih leblebija
1 zreli avokado
1 pomorandža
100g svežeg bebi spanaća
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
20g pinjola
so po ukusu
2 x konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju od 160g
300g skuvanih leblebija
1 zreli avokado
1 pomorandža
100g svežeg bebi spanaća
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
20g pinjola
so po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Istostirajte pinjole na suvom tiganju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
2. Oljuštite pomorandžu, uklonite koštice i bele opnice i isecite na komadiće. Isecite avokado na pola, uklonite semenku i koru i isecite na komadiće.
3. Stavite leblebije, avokado, komade pomorandže i spanać u činiju. Začinite maslinovim uljem i prstohvatom soli. Promešajte salatu i aranžirajte na 4 posebna tanjira.
4. Dodajte dobro isceđenu i lagano iscepkanu tunjevinu i pospite pinjolama.