Tunjevina sa grilovanim tikvicama i sosom od bosiljka

SASTOJCI

za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 80 g
3 tikvice
2 kuvana krompira
20 g pinjola
veliki svežanj bosiljka
30 ml maslinovog ulja
so

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u ekstra devičanskom maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Operite tikvice, odrežite im krajeve te ih s pomoću ljuštilice za krompir uzdužno nasecite na tanke rezance. Zegrejte teflonski tiganj pa lagano ispecite tikvice s obe strane. Zatim u istom tiganju lagano ispecite pinjole.

    2. Ogulite krompire i nasecite ih na tanke kolutove. Naseckajte bosiljak i pomešajte ga s uljem i prstohvatom soli.

    3. Posložite krompir na tanjir, na njega stavite tunjevinu, dodajte tikvice začinjene sa malo sosa od bosiljka i pinjole te na kraju sve prelijte ostatkom sosa od bosiljka. Još ukusnije sa šakom maslina Taggiasche bez koštice.

Najpopularniji recepti