Tunjevina sa grilovanim tikvicama i sosom od bosiljka
![](https://www.riomare.rs/wp-content/uploads/2018/12/Tunina-s-popečenimi-bučkami-in-omako-iz-bazilike-e1552402660690.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 80 g
3 tikvice
2 kuvana krompira
20 g pinjola
veliki svežanj bosiljka
30 ml maslinovog ulja
so
4 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 80 g
3 tikvice
2 kuvana krompira
20 g pinjola
veliki svežanj bosiljka
30 ml maslinovog ulja
so
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.rs/wp-content/uploads/2018/12/Tunina-s-popečenimi-bučkami-in-omako-iz-bazilike-e1552402660690.jpg)
PRIPREMA
1. Operite tikvice, odrežite im krajeve te ih s pomoću ljuštilice za krompir uzdužno nasecite na tanke rezance. Zegrejte teflonski tiganj pa lagano ispecite tikvice s obe strane. Zatim u istom tiganju lagano ispecite pinjole.
2. Ogulite krompire i nasecite ih na tanke kolutove. Naseckajte bosiljak i pomešajte ga s uljem i prstohvatom soli.
3. Posložite krompir na tanjir, na njega stavite tunjevinu, dodajte tikvice začinjene sa malo sosa od bosiljka i pinjole te na kraju sve prelijte ostatkom sosa od bosiljka. Još ukusnije sa šakom maslina Taggiasche bez koštice.