Tunjevina sa hrskavim jajetom i mladim lukom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
svežanj svežeg mladog crvenog luka
4 jaja
biljno ulje
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica majorana
so

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Odstranite krajeve i spoljašnje listove mladog luka, sitno ga naseckajte i ispržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Posolite, poklopite i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta.

    2. Rasporedite praziluk na 4 tanjira, dodajte oceđenu i raskomadanu tunjevinu i nekoliko grančica majorana.

    3. U velikom tiganju zagrejte biljno ulje nekoliko minuta kako biste postigli temperaturu optimalnu za prženje.

    4. Ispecite jaja jedno po jedno dok belanca ne postanu čvrsta i hrskava.

    5. Stavite po jaje na sredinu svakog tanjira.

Najpopularniji recepti