Tunjevina sa hrskavim jajetom i mladim lukom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
svežanj svežeg mladog crvenog luka
4 jaja
biljno ulje
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica majorana
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
svežanj svežeg mladog crvenog luka
4 jaja
biljno ulje
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica majorana
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Odstranite krajeve i spoljašnje listove mladog luka, sitno ga naseckajte i ispržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Posolite, poklopite i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta.
2. Rasporedite praziluk na 4 tanjira, dodajte oceđenu i raskomadanu tunjevinu i nekoliko grančica majorana.
3. U velikom tiganju zagrejte biljno ulje nekoliko minuta kako biste postigli temperaturu optimalnu za prženje.
4. Ispecite jaja jedno po jedno dok belanca ne postanu čvrsta i hrskava.
5. Stavite po jaje na sredinu svakog tanjira.