Tunjevina u sopstvenom soku sa salatom od slatkog crvenog luka i narandže

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 80 g, oceđene
1 pomorandža
1/4 slatkog crvenog luka
5 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
divilji koromač
so
biber

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u sopstvenom soku

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Ogulite pomorandžu te uklonite i beli deo kore. Razdvojite kriške narandže i skinite belu pokožicu. pomorandžu oljuštite iznad činije kako biste sačuvali sok koji može tokom guljenja isteći iz nje.

    2. Izmešajte u činiji sok od narandže, ulje, narezani koromač i sitno sečeni luk te sve posolite i zabiberite.

    3. Rasporedite tunjevinu po tanjiru, prelijte je prelivom od narandže i odmah poslužite. Za potpun i lagan obrok: uz tunjevinu sa salatom od narandže pripremite 60 g kuvanih špageta u sosu od svežeg paradajza s bosiljkom i 1 šalice nemasnog jogurta. Lagano i ukusno jelo. Napunite se proteinima i vitaminima!

Najpopularniji recepti