Tarte flambè ili alzaška pica sa tunjevinom i lukom

SASTOJCI

Sastojci za 4 osobe:
2 x 160 g konzerve tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju
250 g brašna
150 ml mlake vode
1 beli luk
200 g pavlake
100 g krem sira
50 ml maslinovog ulja
so i biber po ukusu

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Pomešajte brašno, so i ulje u činiji srednje veličine. Lagano dodajte vodu mešajući dok se ne formira testo. Ako je testo previše lepljivo, dodajte malo brašna.

    2. Mesite testo dok ne postane glatko. Razvucite ga na debljinu od nekoliko milimetara. Dva pleha za pečenje prekrijte aluminijumskom folijom i na njih rasporedite testo.

    3. Zagrejte rernu na 240 ° C. Crni luk sitno iseckajte i pomešajte u činiji sa pavlakom i svežim sirom, začinite prstohvatom soli i bibera.

    4. Na testo rasporedite kremastu smesu i na nju ravnomerno rasporedite luk i pecite u rerni oko 10 minuta. Dva minuta pre nego što se pica ispeče, dodajte tunjevinu i pecite do kraja.

Najpopularniji recepti