Kroketi od tunjevine i cvekle


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
1 cvekla
1 busen vlasca
pola čena belog luka
1 jaje
mleka po potrebi
50 g narendanog Pecorino Romano sira
morska so
crni biber
hleblje mrvice
ulje kikirikija, za prženje
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
1 cvekla
1 busen vlasca
pola čena belog luka
1 jaje
mleka po potrebi
50 g narendanog Pecorino Romano sira
morska so
crni biber
hleblje mrvice
ulje kikirikija, za prženje
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Operite, očistite i skuvajte cveklu u slanoj kipećoj vodi. Gnječite je vilicom dok ne postane kao pire te pomešajte s oceđenom i razdvojenom tunom. Usitnite i pomešajte vlasac, beli luk i narendani sir te dodajte u cveklu.
2. Dodajte lagano umućeno jaje, nekoliko kašika mleka i malo mlevenog bibera. Smesu ostavite u frižideru pola sata. Oblikujte smesu u male krokete, umotajte u hlebne mrvice i pržite u puno vrelog ulja dok ne dobiju zlatnu boju.
3. Pržene krokete izvadite na upijajući papir da se ocede.