Pica sa tunjevinom, crvenim lukom i čeri paradajzom

SASTOJCI

za 1 picu
500g gotovog testa za picu
2 x 80g konzerve Rio Mare tunjevine sa ljutom papričicom
1 crveni luk
300g mocarela sira
200g čeri paradajza
60g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičica origana
nekoliko listova bosiljaka

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Pećnicu prethodno zagrejte na 210°C i isecite mocarelu.

    2. Podmažite pleh za picu, stavite testo, ukoliko je potrebno prstima ga razvucite do rubova pleha i premažite sa malo maslinovog ulja.

    3. Čeri paradajz narežite na četvrtine i rasporedite ga po testu. Dodajte sitno iseckan luk, paradajz i mocarelu. Začinite sve prstohvatom soli, origanom i maslinovim uljem.

    4. Pecite picu u vrućoj rerni oko 25 minuta. Dodajte tunjevinu nekoliko minuta pre nego što se pica ispeče. Na taj način će se ukusi bolje povezati, a pica će ostati sočna. Izvadite picu iz rerne, ukrasite je bosiljkom i poslužite.

Najpopularniji recepti